Nikopeja's Devochka


Det hela började en vanlig lördag i februari 2004, då vi åkte med bilen ut till Alnö för att hämta vår blivande kisse. Hon var så söt där hon lekte med sina bröder.
Det kändes lite sorligt att ta henne ifrån den familj hon haft sedan hon föddes, sin mamma Amidala, sina bröder, och Smulan såklart. Men vi satte henne i buren som vi köpt till henne, och åkte tillbaka hemåt. Hon förstod nog inte vad som hände då.

När vi väl kommit hem och släppt ut henne ur buren var hon lite orolig och började smyga runt för att se vart hon kommit, Sedan gömde hon sej under soffan, hon var ju såklart rädd och
saknade sin mamma. Jag och min syster ville ju att hon skulle leka med oss vi hade ju köpt leksaker,
men hon låg bara där under soffan och sov i flera timmar.
Men senare på kvällen kom hon fram och tittade sej omkring lite till. Tillslut hoppade hon upp i fönstret i vårat vardagsrum, där hittade hon en fin ganska lagom stor kruka som hon kröp ner i och somnade runt den gröna växten som stack upp ur jorden i den.

Hon tillbringade många dagar i min mammas säng också, den var varm och stor och det fanns täcken att gräva gångar i,hon var fortfarande rädd och ville inte äta så mycket.
Men allt som dagarna gick började hon gilla mamma mer och mer, det fick bli hennes nya mamma,
hon började också äta och leka. Det där med att leka är inte alltid dom finaste minnena
jag har i alla fall, fast dom är egentligen inte så dåliga heller. På kvällarna när det var dags att sova och jag gått och lagt mej kom hon smygande in i mitt rum, jag hörde henne såklart inte, där låg jag och försökte sova och vips flög hon upp i min säng och slog till mej försiktigt med
tassen på kinden och rusade sedan ut ur rummet. Jag vart så rädd att jag skrek rätt ut,
jag var ju inte beredd. Hon gör fortfarande så ibland, men inte lika ofta eftersom jag slutat skrika.

Sen en dag försökte hon krypa under vårat badkar, men hon hade blivit lite större då, så rumpan fastnade halvvägs. Jag minns när jag vaknade mitt i natten av att hon rusade runt i lägenheten,
runt, runt, runt, och seden en smäll, hon hade sprungit rätt in i vår stora spegel i hallen.

När vi senare till sommaren åkte till Vallvik för att hälsa på morfar, hade vi såklart Devochka med oss, hon satt i morfars köksfönster och tittade på fåglarna, sedan lät vi henne gå ut på
morfars gård, där vi satte fast henne i ett långt koppel, hon sprang och hoppade efter
fjärilar och humlor. Sedan gick vi med henne till min mosters hus där hon skulle få leka
med deras kastrerade huskatt Johan, han blev så glad när han träffade Devochka, men hon blev
inte lika glad av att träffa honom, hon fräste och sprang iväg, men efter ett tag blev de lite bättre kompisar, och Johan visade Devochka runt i den lilla skogen bredvid huset.
Johan går aldrig så långt att han inte ser sitt hus. Så de gick omkring där i skogen,
Devochka gick lite bakom men följde efter på rundvandringen. Lite då och då stannade Johan och vände sej om för att titta så att hon var med, också ropade han på henne.

Sen kom det lite jobbiga, vi skulle lämna Devochka i Vallvik en hel månad sommaren 2005, Vi renoverade vårat badrum och devochka kunde inte springa runt i lägenheten hursomhälst.
Men snart var den månaden över och hon åkte hem till oss igen.

Nu är Devochka 3 år och har mer päls, hon sitter fortfarande i fönstret när hon är själv och väntar på att vi ska komma hem igen, och när vi gör det springer hon fram till dörren och jamar och hälsar. Hon har aldrig varit särskilt förtjust i leksaker som vi köpt åt henne, bäst tycker hon om att leka med saker som flikar från mjölkpaketen och godispapper.
På morgonen när man vaknar kan man hitta gummi bitar och hopskrynklade pappersbitar i sängen och då har hon varit där på natten och vill att man ska leka med henne. Hon älskar att bli borstad,
och så fort man tar fram borsten hoppar hon efter benen på en.

En dag hade mamma köpt gröna äpplen som hon la i en skål på köksbordet, då var Devochka där och började stryka sej mot äpplet, och slickade på det och ville äta det. Det var så gulligt.

Micaela

 

 

 

Här är det 5 dagar kvar tills kattungarna skall födas.